Skip to content

Waarom SimpleSignOn?

SimpleSignOn helpt processen op het gebied van inlogroutines en toegangsmanagement te verbeteren en te automatiseren, dit voor uiteenlopende systemen en applicaties.

Waar je in veel organisaties bijna een whizz-kid moet zijn om je een weg te kunnen banen door de complexe digitale infrastructuur, biedt SimpleSignOn een simpele integrale identiteitsverificatie. Zo zorgt SimpleSignOn voor minder digitale frustratie en meer tijd voor het eigenlijke werk.

Neem contact met ons op als dit voor u ook interessant is.

Centraal inloggen

SimpleSignOn is een zogenaamde identity provider en maakt het mogelijk om met een eenmalig inlogactie toegang te verkrijgen tot de meeste systemen binnen de organisatie.

In veel organisaties is veiligheid, zorgvuldigheid en privacy zeer belangrijk. Patiëntendossiers of rapportages mogen bijvoorbeeld niet zomaar ingezien worden, niet elke deur mag voor iedereen te openen zijn en medicijnen staan veilig opgeslagen in afgesloten ruimtes of kasten. Daarom wordt in veel zorginstellingen, op talloze momenten iemands identiteit gecontroleerd. Dat gebeurt vaak omslachtig en zeker wanneer dit problemen geeft, gaat er kostbare tijd verloren. Tijd die natuurlijk veel beter besteed kan worden! SimpleSignOn biedt de mogelijkheid om éénmalig in te loggen voor alle systemen.

Alternatieve inlogmanieren

Inloggen met ingewikkelde wachtwoorden, sommen die eerst moeten worden opgelost, sms’jes … het is voor sommige mensen en in sommige situaties gewoon niet haalbaar. Denk aan het onderwijs, of aan instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Hier biedt SimpleSignOn diverse alternatieven:  van inloggen met plaatjes of een QR-code tot biometrische oplossingen gebaseerd op een vingerafdruk of op gezichtsherkenning. Maar denk ook aan bijzondere bedrijfslocaties waar toegang met pasjes of tokens geregeld dient te worden.

De basis van SimpleSignOn is het vaststellen van iemands identiteit, de wijze waarop dit gebeurt kan zeer gevarieerd ingericht worden.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

IT-beheer veel eenvoudiger

SimpleSignOn is krachtige software voor het beheren van toegangsrechten. Het beschikt bovendien over handige toepassingen om processen met betrekking tot systeemtoegang te automatiseren. Dit stelt managers of beheerders zonder technische achtergrond in staat veel zelf en éénmalig in te richten.

SimpleSignOn is een uitkomst voor bijvoorbeeld zorginstellingen met veel personeelsverloop en een gelaagde verantwoordelijkheidsstructuur. Bij het in dienst komen van nieuwe medewerkers en bij veranderingen in dienstverband kan via het dashboard van SimpleSignOn alles centraal ingesteld worden. Dit biedt overzicht in een complexe systeemhuishouding en voorkomt fouten en vertraging. Er kan bovendien veel vooraf ingepland worden, zodat voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers een serie van handelingen automatisch geschiedt. Zo worden de juiste toegangsrechten op het juiste moment actief, maar ook ontvangt de medewerker vooraf de relevante instructies en eventuele toegangscodes.

Dit automatisch instelbare proces voor gebruiksrechten noemen wij de ‘Secure Access Cycle’. Lees hier een case study over hoe dit in zijn werk gaat.

Secure Access Cycle (klik ter vergroting)

Zelfbeheer rechten en rollen

Maar niet alleen beheerders, ook andere gebruikers kunnen met SimpleSignOn zelf eenvoudig rechten en rollen beheren. Zo kunnen afdelingsmanagers of teamleiders voor teamleden de toegangsrechten zelf aanpassen, zonder dat zij daarvoor eerst een verzoek dienen te sturen naar hun systeembeheerder. En heeft u ergens geen toegangsrechten voor terwijl dat vanuit uw werkzaamheden wel noodzakelijk of praktisch is? Rechten vraagt u eenvoudig rechtstreeks aan bij bijvoorbeeld uw directe manager via het dashboard of de app van SimpleSignOn.

Zo werkt SimpleSignOn vanuit de dagelijkse praktijk door zelfregie een efficiëntere samenwerking in de hand.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Back To Top